BORÓWKI AMERYKAŃSKIE, DESER, NABIAŁ, PRZEPISY, WEGETARIAŃSKA

Babeczki kakaowe z kremem porzeczkowym

Składniki:
Ciasto:
– 1 szkl. mąki pszennej razowej
– 0,5 szkl. mąki owsianej
– 3 łyżki kakao
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1/4 szkl. ksylitolu (zastąpiłam nim cukier)
– 2 jajka
– 1,5 łyżki oleju kokosowego
– 2/3 szkl. mleka
– 1 łyżka miodu
Krem:
– 125g masła
– 125g serka naturalnego Apetina
– 2 łyżki ksylitolu/cukru w pudrze

– 2 łyżki dżemu porzeczkowego

Sposób przygotowania:
Babeczki:

1. Wszystkie składniki zmiksować do jednolitej masy.
2. Wlać do wyłożonych papilotami foremek do 2/3 wysokości.
3. Piec w temperaturze 180 st przez około 20 minut. Pozostawić do ostudzenia.

Krem:
1. Masło utrzeć do białości i stopniowo dodawać cukier puder, a następnie serek cały czas ucierając. Dodać dżem porzeczkowy i zmiksować.
2. Jednolitą masę włożyć do lodówki na 30 minut.
3. Za pomocą rękawa cukierniczego udekorować ostudzone babeczki.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *