DESER, DIETY, KOLACJA, NABIAŁ, OKAZJE, POSIŁKI, PRZEKĄSKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, ŚNIADANIE, WEGETARIAŃSKA

Croissanty w dwóch wersjach

Ilość: 4 sztuki
Czas przygotowania: 15 min

Składniki:
– 4 croissanty
– jajko do posmarowania croissantów
Masło migdałowe:

– 40 migdałów zmielonych + migdały w płatkach
– 40g margaryny Omega Optima
– 1,5 łyżki syropu klonowego
Masło pietruszkowe:
– 1 pęczek natki pietruszki
– 40g margaryny Omega Optima
– 0,5 łyżeczki pasty sezamowej tahini
– sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:
1. Masło migdałowe: Zmielone migdały blendujemy z margaryną Optima i syropem klonowym.
2. Masło pietruszkowe: Natkę pietruszki siekamy na drobno, a następnie blendujemy z margaryną, pastą sezamową i przyprawami.
3. Croissanty rozcinamy w połowie i wypełniamy wybranym masłem.
4. Wierzch rogalika z masłem migdałowym smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy migdałami.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150st. i pieczemy do zarumienienia się płatków (<8min).
Życzymy smacznego !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Optymalny wybór na piknik

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *