BEZGLUTENOWA, DIETY, KURCZAK, MAKARON, MIĘSO, OBIAD, POSIŁKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, WARZYWA

Kurczak z warzywami po chińsku

Ilość: 2 porcje
Czas przygotowania: 20-30 min
Składniki:
– 120g makaronu ryżowego
– 200g piersi z kurczaka
mieszanka warzyw chińskich Hortex
– 2 łyżki oleju sezamowego/chili lub zwykłego
– 150g jogurtu naturalnego
– sos sojowy
– przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, czosnek, rozmaryn

Sposób przygotowania:
1. Pierś z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, a następnie nacieramy olejem, sosem sojowym i obtaczamy w przyprawach.
2. W patelni/garnku zagotowujemy wodę. Do gotującej się wody wrzucamy kurczaka i mrożoną mieszankę chińską Hortex.
3. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu (zalewamy gorącą wodą i czekamy 5 min.).
4. Przygotowujemy sos łącząc jogurt naturalny z sosem sojowym.
5. Gdy kurczak i warzywa będą już miękkie odcedzamy je na sitku (wodę w której się gotowały można wykorzystać później, to świetny wywar na zupę).
6. Kurczaka z warzywami podajemy z makaronem i sosem 🙂


Mój dzień z Hortex

2 Comments on “Kurczak z warzywami po chińsku

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *