BAZYLIA, KOLACJA, MOZZARELLA, NABIAŁ, OKAZJE, POMIDORY, POSIŁKI, PRZEKĄSKI, SKŁADNIKI, WEGETARIAŃSKA, ZIOŁA

Mini tosty w stylu Caprese

Ilość: 14 sztuk
Czas przygotowania: 20 minut

Składniki:
– 1 opakowanie chleba tostowy 4 ziarna
– 3 -4 łyżki margaryny Optima Omega3
– 5 mini kulek sera mozzarella
– 12 sztuk pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych)
– listki świeżej bazylii

Sposób przygotowania:
1. Kulki mozzarelli kroimy w plasterki, pomidorki myjemy i dzielimy na pół.
2. Kromki chleba tostowego smarujemy margaryną Optima Omega3, składamy 2 kromki posmarowanymi stronami do siebie i kroimy na 4 równe kwadraciki. Następnie rozkładamy kromeczki i do każdego kwadracika wkładamy plasterek mozzarelli.
3. Tak przygotowane mini tosty wkładamy do nagrzanego tostera, po dwa mini tosty w każde miejsce na kanapkę i zapiekamy.
4. Na wykałaczki nabijamy listek bazylii, pół pomidorka koktajlowego i po dwa mini tosty z mozzarallą.
5. Podajemy same, z salsą pomidorową lub ulubionym sosem.

Smacznego!

 



Optymalny wybór na piknik

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *