DESER, NABIAŁ, OWOCE, PRZEPISY, WALENTYNKI

Muffiny porzeczkowe

Składniki: (na ok. 16 sztuk):
– 1 szkl. mąki orkiszowej
– 1 szkl. mąki pszennej razowej
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 3/4 szkl. mleka
– 1 łyżka miodu
– 2 jajka
– 1,5 szkl. czarnych porzeczek

Sposób przygotowania:
1. W misce połączyć jajka, mleko i miód. Wymieszać, a następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia.

2. Do gładkiej masy wrzucić porzeczki i delikatnie wymieszać łyżką.
3. Przelać masę do foremek (najlepiej silikonowych) i włożyć do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. Piec 25 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *