ANANAS, BAKALIE, BRZOSKWINIA, DIETY, GRUSZKA, KOLACJA, LETNIE GRILLOWANIE, NABIAŁ, OBIAD, OKAZJE, ORZECHY WŁOSKIE, OWOCE, POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY, POSIŁKI, PRZEPISY, RUKOLA, SER PLEŚNIOWY, SKŁADNIKI, WARZYWA, WEGAŃSKA, WEGETARIAŃSKA, ZIOŁA

Ognista słodycz z grilla na lazurowym wybrzeżu

 Czas przygotowania: 30 min

Składniki:
– ananas
– brzoskwinie
– gruszki

– rukola
– ser pleśniowy lazur
– orzechy włoskie
– przyprawa Grill ognisty Galeo
Sos:

– oliwa z oliwek lub ulubiony olej tłoczony na zimno
– miód
– ocet winny biały
– sok z cytryny
– przyprawa do sałatek Galeo
– świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
1. Ananas i brzoskwinie obieramy, a gruszkę myjemy i pozostawiamy w skórce.
2. Wszystkie owoce kroimy w plasterki, a następnie w ćwiartki. Posypujemy je przyprawą Grill ognisty Galeo i grillujemy z obu stron do momentu pojawienia się charakterystycznych pasków.
3. Orzechy włoskie prażymy na suchej patelni.
4. Rukolę myjemy, a ser kroimy w kosteczkę.
5. Na talerzu układamy rukolę, ogniste owoce, prażone orzechy oraz ser lazur.
6. Składniki na sos mieszamy razem i polewamy nim sałatkę.


 

4 Comments on “Ognista słodycz z grilla na lazurowym wybrzeżu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *