BANAN, BEZGLUTENOWA, NABIAŁ, OWOCE, POSIŁKI, PRZEPISY, ŚNIADANIE, WEGETARIAŃSKA

Pieczone płatki ryżowe na śniadanie

Składniki:
– 6 łyżek płatków ryżowych
– 1 jajko
– 180 g jogurtu naturalnego
– 150 ml mleka
– 1 łyżka miodu
– 1 łyżka budyniu waniliowego
– 0,5 banana

Sposób przygotowania:
1. Płatki ryżowe gotujemy na mleku i odstawiamy do wystudzenia.

2. Łączymy jajko, jogurt, miód i budyń, a następnie dodajemy płatki ryżowe i dokładnie mieszamy.
3. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st.
4. Na dno kokilek układamy pokrojonego w plastry banana, a następnie wykładamy przygotowaną wcześniej masę ryżową.
5. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 30 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *