BAKALIE, BEZGLUTENOWA, DIETY, KOKOS, MANGO, NABIAŁ, OKAZJE, OWOCE, POSIŁKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, ŚNIADANIE

Pudding chia z musem z mango

Ilość: 2 porcje
Czas przygotowania: 15 min + chłodzenie

Składniki:
– 100 ml mleka kokosowego z puszki
– 300 ml mleka krowiego (lub można dać całą puszkę mleka kokosowego)
5 łyżek nasion chia
– 2 łyżeczki ksylitolu
– 0,5 mango
– 0,5 cytryny
– płatki #Lubella Cornflakes kakao i miód
– migdały w płatkach

Przygotowanie:
1. Mleko roślinne i zwierzęce (lub tylko roślinne) wlać do garnka, dodać ksylitol i podgrzewać chwilę, do momentu aż ksylitol się rozpuści.
2. Dodać nasiona chia, wymieszać i wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc.
3. Mango zblendować z sokiem z cytryny.
4. Płatki i migdały rozkruszyć.
5. W miseczkach/szklankach na dnie ułożyć mus z mango, na to wyłożyć schłodzony wcześniej pudding chia i posypać płatkami Cornflakes z migdałami.
Smacznego ! 🙂


Przepis bierze udział w akcji: Odkryj autentyczny smak natury organizowany przez #Lubella 🙂

Odkryj autentyczny smak natury

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *