Słodkie babeczki z białej fasoli

Słodkie babeczki z białej fasoli

Ilość: 8 szt.
Czas przygotowania: 35 min

Składniki:
– 1 puszka białej fasoli
– 3 jajka
– 1 dojrzały banan
– 3 łyżki wiórek kokosowych
– 1 łyżka kakao lub karobu
– 2 łyżki ksylitolu
– 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
– szczypta soli himalajskiej lub morskiej

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki oprócz kakao połączyć za pomocą blendera.
2. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Wlać naprzemiennie czarną i białą masę do foremek.
3. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka.
4. Smacznego 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



5 thoughts on “Słodkie babeczki z białej fasoli”

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *