BAKALIE, BANAN, BEZGLUTENOWA, DESER, DIETY, FASOLA, JAJKA, KOKOS, NABIAŁ, OKAZJE, OWOCE, POSIŁKI, PRZEKĄSKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, WARZYWA, WEGETARIAŃSKA

Słodkie babeczki z białej fasoli

Ilość: 8 szt.
Czas przygotowania: 35 min

Składniki:
– 1 puszka białej fasoli
– 3 jajka
– 1 dojrzały banan
– 3 łyżki wiórek kokosowych
– 1 łyżka kakao lub karobu
– 2 łyżki ksylitolu
– 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej
– szczypta soli himalajskiej lub morskiej

Przygotowanie:
1. Wszystkie składniki oprócz kakao połączyć za pomocą blendera.
2. Masę podzielić na dwie części i do jednej dodać kakao. Wlać naprzemiennie czarną i białą masę do foremek.
3. Piec przez 25 min w piekarniku nagrzanym do temp. 180 st. do tzw. suchego patyczka.
4. Smacznego 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 Comments on “Słodkie babeczki z białej fasoli

  1. Uwielbiam takie zdrowe wypieki! 🙂 Chętnie wypróbuję przepis, może zamienię ksylitol na erytrol, chociaż w sumie nie wiem, czy się nadaje do pieczenia.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *