CUKINIA, KOLACJA, NABIAŁ, PIECZARKI, POSIŁKI, PRZEKĄSKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, WARZYWA

Wytrawne różyczki z ciasta francuskiego

Ilość: 8 sztuk
Czas przygotowania: 10 min + 20 min pieczenia
Składniki:
– 1 op. ciasta francuskiego
– 1 op. serka kremowego Arla Apetina MUSZTRADA I MIÓD

– szynka drobiowa
– pieczarki

– cukinia

Przygotowanie:
1. Szynkę, cukinię i pieczarki pokroić w cienkie plasterki.
2. Gotowe ciasto francuskie rozwinąć i pokroić w pasy o szerokości ok. 4cm, krojąc wzdłuż krótszego boku prostokątnego ciasta.
3. Tak przygotowane paski ciasta posmarować serkiem Apetina, a następnie wzdłuż dłuższego boku ułożyć szynkę i pieczarki/cukinię zostawiając dolną połowę ciasta bez dodatków.
4. Ciasto złożyć na pół (zakryć dolną częścią ciasta bez dodatków górną – z ułożonymi dodatkami – tworząc kieszonkę), a następnie zwinąć w rulon, tak aby otrzymać różyczki jak na zdjęciu. Ułożyć w formie do pieczenia muffinek
5. Piec ok. 20 min w temp. 200 st.
SMACZNEGO !



Codziennie baw się smakiem!

4 Comments on “Wytrawne różyczki z ciasta francuskiego

    1. Dziękujemy 🙂 Właśnie naszym zamysłem było wymyślenie szybkich przekąsek na imprezę lub nagłe przyjście gości. Są smaczne i do tego będą się pięknie prezentować na stole 😉

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *