BAKALIE, BANAN, BEZGLUTENOWA, DESER, DIETY, KASZA JAGLANA, KASZE, KOKOS, OWOCE, POSIŁKI, PRZEPISY, SKŁADNIKI, WEGAŃSKA, WEGETARIAŃSKA

Zdrowe kokosanki z kaszy jaglanej

Ilość: ok. 30 szt.
Czas przygotowania: 20 min + 2h chłodzenia
Składniki:
– 3/4 szkl. suchej kaszy jaglanej
– 200 mleka kokosowego z puszki

– 1 mrożony banan
– 2 łyżki wiórków kokosowych do masy + do obtoczenia

– 2 łyżki ksylitolu
– 2 łyżki oleju kokosowego
– orzechy laskowe i migdały

Przygotowanie:
1. Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, gotujemy w wodzie w stosunku 1:1,5, mieszając od czasu do czasu aby uniknąć przypalenia. Kaszę gotujemy do momentu, aż wsiąknie całość wody (ok.15 min) i odstawiamy w chłodne miejsce.
2. Ostudzoną kasze umieszczamy w blenderze i łączymy z bananem (kilka godzin wcześniej należy go obrać, pokroić i umieścić w zamrażalniku), wiórkami kokosowymi, olejem kokosowym, ksylitolem i gęstą częścią mleczka kokosowego (mleczko należy dzień wcześniej włożyć do lodówki).
3. Przygotowaną masę schładzamy przez godzinę w lodówce.
4. Po tym czasie z masy lepimy kulki umieszczając w środku całe orzechy, a następnie obtaczamy je w wiórkach kokosowych.
5. Tak przygotowane kulki przechowujemy w lodówce.
SMACZNEGO !


Bakalie mają moc! Zdrowe desery z Agnex
Dla czytelników naszego bloga 5% na produkty Agnex na hasło ZDROWE-BAKALIE w sklepie www.sklepagnex.pl (rabat obowiązuje do 30.04.2017 r.).

7 Comments on “Zdrowe kokosanki z kaszy jaglanej

  1. Zapisuje przepis, robiła kiedyś kokosanki jednak wyszły mi jakieś takie twarde. nie wiem co zrobiłam źle, muszę spróbować Twojej wersji:] Pozdrawiam

    1. Być może za krótko gotowałaś kaszę jaglaną, dlatego wyszły twarde. Mam nadzieję, że te będą Ci bardzo smakować 🙂 Pozdrawiam serdecznie

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *